Letošnja svetovna konferenca o predorih se je odvijala 9. do 15. junija v Bergnu na Norveškem. Organiziralo jo je mednarodnega društva za predore (International Tunneling Association – ITA) v sodelovanju z norveškim društvom (Norwegian Tunneling Society – NFF).

Konferenca se je pričela s klasično glasbo orkestra Holbergsuiten Grieg in otvoritvenim nagovorom norveškega princa Haakona Magnusa, ki mu je sledil pozdravni nagovor predsednika društva ITA, Tarcisia Celestina. Nato so sledile strokovne predstavitve, srečanja delovnih skupin (working groups), seminarji, 43. generalna skupščina in večerni, bolj sproščeni dogodki, namenjeni druženju, ter na koncu strokovna ekskurzija.

V šestih dneh trajanja dogodka si je več kot 1500 strokovnjakov izmenjalo izkušnje in znanje iz različnih področij predorogradnje in gradnje podzemnih objektov. Skupno je bilo pripravljenih 340 strokovnih člankov, od katerih 120 tudi predstavljenih na konferenci.

WTC 2018 se bo odvijal od 21. do 26. aprila v Dubaju. Za gostitelja WTC 2019 je bila izbrana Italija, natančneje mesto Neapelj.